<![CDATA[Windrecht - Windrecht Cultuur]]>Thu, 12 Mar 2020 18:04:41 +0100Weebly<![CDATA[´╗┐Moneyball en Windrecht: Win-Win]]>Fri, 24 Mar 2017 07:56:09 GMThttp://windrecht.com/windrecht-cultuur/moneyballFoto
​Hoge conversies. Een ideaalbeeld binnen een organisatie. Alleen hoe komt dit er in de praktijk ook uit? Binnen Windrecht is dit ook een hersenkraker. Maar de oplossing lijkt gevonden vanuit het Moneyballprincipe. U kent het misschien wel, van de gelijknamige film met Brad Pitt in de hoofdrol gebaseerd op het ware verhaal van de Amerikaanse honkballer Billy Beane. Hij ontwikkelde een systeem waarbij spelers puur beoordeeld worden op basis van statistieken. Door deze benadering werd een matige honkbalploeg plotsklaps kampioen van het land. Er kwamen bepaalde zaken aan het licht waar de coaches zonder die waarden nooit aan gedacht zouden hebben.
Binnen Windrecht is dit principe nu ook toegepast. Statistieken werden uitgedraaid van de afgelopen jaren. Alle waardes qua geboekte successen, maar ook zeker gemiste kansen werden naast elkaar gelegd. Veel zaken werden hieruit duidelijk, waarna actie werd ondernomen.
Zo is collega X vooral sterk in de ochtend en maakt hij de meeste sales in dit dagdeel. In de middag is te merken dat de aandacht verslapt, met een veel lagere conversie dan in de ochtend als gevolg.  Hierop is ingespeeld waarbij de uren van de werknemer zo zijn ingericht dat er optimaal gepresteerd kan worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van de kwaliteiten van de werknemer in de ochtend en heeft hij daarna een vrije middag. Een win-win situatie.
Ook werkdagen zijn belangrijk. Zo werd duidelijk dat er bijvoorbeeld op dinsdagochtend veel meer succes werd behaald, waarop ingespeeld is door voor een volle bezetting op kantoor te zorgen. Op andere momenten, lees maandagochtend, is er een lagere bezetting en worden er andere zaken gebruikt.
Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, maar binnen Windrecht zijn wij ervan overtuigd dat de cijfers niet liegen. Dit merken wij onder meer aan het humeur van onze collega’s, die door deze content veel doelgerichter te werk kunnen. En ook aan onze klanten, die wij (nog) betere cijfers kunnen voorleggen. 

]]>